AdBlue® - Hoe de waarschuwing moet worden geïnterpreteerd

Geforceerd stopbericht op het dashboard: weet hoe u het moet interpreteren

In tegenstelling tot olie of brandstof is er geen meter om het AdBlue-niveau in realtime te kennen.

Er verschijnen echter een waarschuwingslampje en een bericht in het geval van een laag niveau om u te waarschuwen voor een volgende startverbod.

Geen paniek, voor de pech heb je nog 2.400 km (in theorie). De resterende autonomie wordt regelmatig herinnerd.

De fabrikanten voorspellen dat AdBlue niet ontbreekt tussen twee revisies, maar de praktijk laat het tegenovergestelde zien.

Tel 1 tot 2 l / 1000 km of 1 tot 3% van het AdBlue-verbruik vergeleken met dat van diesel, afhankelijk van uw gebruik (vrij rustig, verwijderd, snelweg ...).

 

Hoe reageren bij een waarschuwing?

Als het lampje gaat branden, is de beste reflex om een ​​afspraak te maken met de dealer.

Maar ben je bijvoorbeeld op vakantie en sta je op het punt de terugweg te nemen, dan kun je zelf wat extra's doen, zonder echter te tanken (lees hieronder).

Ontgraven de tankdop (blauw). Als het bij zeer recente modellen in de tankvulklep past, verbergt het bij andere modellen in de motorruimte of onder de kofferbodem.

Als de indicator niet uitgaat, moet men bang zijn voor een andere "bug".

 

Waar AdBlue vinden?

Blikken met een inhoud van 1,89 tot 10 liter worden verkocht bij dealers, tankstations en autocentra. De prijzen zijn zeer variabel, het beste is ongeveer 1,5 tot 2 € per liter in een autocentrum.

Welke hoeveelheid u ook wilt, koop een container gemarkeerd met ISO 22241 en uitgerust met een slang om te voorkomen dat het product gaat spetteren of kristalliseren. AdBlue hardt uit bij contact met lucht.

Daarom wordt het formeel aanbevolen om naar de garage te gaan om te tanken. Opgelet, door de tank maximaal te vullen is het risico van het blokkeren van de ontluchting belangrijk, met als gevolg het vervormen ervan.